Recepten enzo

Home » Recepten » Ouderwetse Goulash (eenvoudig)

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Ouderwetse Goulash (eenvoudig)


Een lekker ouderwetse en eenvoudige manier om goulash te maken, je moet er wel even de tijd voor nemen! Recepten en zo: Ouderwetse Goulash (eenvoudig)

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram magere runderlappen ,  
  •   200 gram grote ui(en) ,  
  •   40 gram bloem ,  
  •   2 teentjes knoflook ,  
  •   160 gram rod paprika ,  
  •   3 tomaten ,  
  •   0,5 dl water ,  
  •   peper ,  
  •   zout ,  

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes, was het en laat het goed uitlekken.
  2. Snijd de uien, de paprika, de knoflookteentjes en de tomaten in stukjes.
  3. Bak het vlees met de ui en knoflook in de gesmolten margarine in de braadpan bruin. Strooi er de bloem overheen en laat het geheel al roerende lichtbruin worden. Voeg de paprika, de tomaten en het water toe.
  4. Laat alles ca. 1,5 uur stoven.
  5. Geef er rijst of gekookte aardappelen bij.