Recepten enzo

Home » Recepten » Chorizo gehaktburgertjes

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Chorizo gehaktburgertjes


Pittige spaans vleesgerecht, asl tussengerecht of lekker als je tapas maakt. Recepten en zo: Chorizo gehaktburgertjes

Algemeen

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: boodschappen
  • kCal: 170
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Grillen , Spaans , Tapas , Vlees

Ingredienten

  •   300 gram rundergehakt ,  
  •   100 gram chorizo , fijngehakt 
  •   1 scharrelei(eren) , losgeklopt 
  •   2-3 eetlepels paneermeel ,  
  •   2 eetlepels fijngehakte amandelen ,  
  •   1 teentje knoflook , gehakt 
  •   2 eetlepels gehakte peterselie ,  
  •   halve theelepel paprikapoeder ,  
  •   zout ,  
  •   olijfolie ,  
  •   groene spaanse peper , zonder zaadjes, gehakt 
  •   1 gesnipperde ui(en) ,  
  •   1 blik tomatenblokjes , op sap 
  •   2 eetlepels sherry ,  
  •   1 eetlepel suiker , of honing 

Bereiding

  1. Meng gehakt met chorizo en de andere ingrediënten (ei, paneermeel, amandel, knoflook, peterselie, paprikapoeder, zout) behalve de olijfolie. Vorm er mini-hamburgertjes van.
  2. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  3. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus (de spaanse peper, ui, tomatenblokjes, sherry en suiker), kook zachtjes 5-7 minuten zonder deksel zodat de saus dikker wordt.
  4. Verwarm een grillpan of ovengrill. Leg de miniburgers naast elkaar in de pan of op een bakplaat onder de ovengrill.
  5. Rooster ze aan beide kanten 2-3 minuten zodat ze bruin en gaar zijn.
  6. Serveer ze met de tomatensaus er apart bij.




Kijk ook eens bij: