Recepten enzo

Home » Recepten » Grootmoeders gehaktballen

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Grootmoeders gehaktballen


Hoe maak je nou eigenlijk gehaktballen, zonder zakjes en andere toevoegingen. Dit is een recept zoals oma ze maakten. Heerlijk! Recepten en zo: Grootmoeders gehaktballen

Algemeen


Ingredienten

  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   1/2 dl melk ,  
  •   3 beschuit ,  
  •   nootmuskaat ,  
  •   gemalen kruidnagels ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   500 gram half-omhalf gehakt ,  
  •   4 eetlepels boter ,  
  •   1 eetlepel tomatenpuree ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  • Klop een ei los met 1/2 dl melk.
  • Verkruimel de beschuiten boven ei. Roer nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor.
  • Kneed het eimengsel door gehakt en vorm er met natte handen 4 even grote ballen van.
  • Verhit in de braadpan de boter. Als schuim begint weg te trekken, gehaktballen in pan leggen en op hoog vuur aanbraden.
  • Rol de ballen met houten spatel in het rond, zodat ze mooi egaal bruin worden.
  • Draai het vuur laag draaien, leg de deksel op de pan en bak de gehaktballen ca. 20 min. zachtjes. Af en toe omkeren.
  • Neem de gehaktballen uit pan nemen en houd ze warm.
  • Roer het tomatenpuree door het bakvet en voeg 1 dl water toe. Breng het geheel aan de kook en roer de aanbaksels goed los.
  • Breng de jus op smaak met wat zout en peper.



Tips

  • Serveren met gekookte aardappels en gesmoorde prei

Kijk ook eens bij: