Recepten enzo

Home » Recepten » Aardappel-venkelsalade

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Aardappel-venkelsalade


Heerlijke, wel stevige salade die hte prima doet bij de barbecue of op een mooi buffet. Dit recept is geschikt voor minimaal 4 personen. Recepten en zo: Aardappel-venkelsalade

Algemeen


Ingredienten

  •   400 gram vastkokende aardappelen ,  
  •   1 knol venkel ,  
  •   4 scharrelei(eren) , hardgekookt 
  •   4-6 eetlepels mayonaise ,  
  •   1 eetlepel dragon azijn ,  
  •   1 theelepel gedroogde dragon ,  
  •   half bosje bieslook , fijngehakt 
  •   zout , naar smaak 
  •   peper , versgemalen, naar smaak 

Bereiding

  • Snijd de aardappelen in kleine vierkante blokjes en zet ze op met water en zout. Kook ze beetgaar en giet ze af. 
  • Laat ze uitgespreid afkoelen op een platte schaal. 
  • Snijd ondertussen de venkel in vieren en snijd de stukken in ragfijne reepjes. 
  • Snijd de eieren in grove stukken. 
  • Roer de mayonaise los met de azijn en dragon. 
  • Schep de aardappel, venkel, eieren, mayonaise en bieslook voorzichtig door elkaar en breng op smaak met zout en peper. 
  • Laat de salade afgedekt nog een half uur op smaak komen.



Tips

  • Dragonazijn kan worden vervangen door wittewijnazijn
  • Ook lekker met een beetje mosterd.

Kijk ook eens bij: