Recepten enzo

Home » Recepten » Bloemkool-broccoli schotel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Bloemkool-broccoli schotel


Makkelijke ovenschotel, met bloemkool, brocolli, kaas en ham. Snel op tafel, lekker met gebakken krieltjes. Recepten en zo: Bloemkool-broccoli schotel

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kleine bloemkool ,  
  •   1 stronk broccoli ,  
  •   1/2 - 1 eetlepel zaanse mosterd , naar smaak 
  •   250 ml kookroom , light als je slank wilt eten 
  •   1 scharrelei(eren) ,  
  •   100 gram geraspte kaas ,  
  •   200 gram ham , julienne 
  •   2 eetlepels olijfolie ,  
  •   700 gram geraspte aardappelen , krieltjes 
  •   10 gram verse bieslook , fijngeknipt 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °C voor. Kook de bloemkool-broccoli-roosjes in pan met laag kokend water 5 min.
  2. Roer intussen mosterd met scheutje kookroom glad. Klop ei en rest room erdoor en schep de helft van kaas erdoor.
  3. Verdeel de bloemkool-broccoliroosjes met ham julienne over de ovenschaal. Verdeel het roommengsel erover en strooi de rest kaas over de schaal.
  4. Gratineer de bloemkool-broccolischotel in midden van oven ca. 15 min.
  5. Verhit intussen olijfolie in de koekenpan en bak de krieltjes volgens de aanwijzingen op verpakking.
  6. Knip de bieslook fijn. Verdeel de bloemkool-broccolischotel en krieltjes over 4 borden en bestrooi met bieslook.