Recepten enzo

Home » Recepten » Franse andijviestamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Franse andijviestamppot


Een verrassende, franse variant op onze andijviestampot. Recepten en zo: Franse andijviestamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg kruimige aardappelen ,  
  •   1 teentje knoflook ,  
  •   675 gram andijvie , a la creme, uit de diepvries (1,5 doos ongeveer) 
  •   350 gram gelderse rookworst ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   2 theelepels provencaalse kruiden ,  
  •   mosterd , bijvoorbeeld honingmosterd 

Bereiding

  1. Schil de aardappels, snijd in vieren en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen. Laag zetten en in 15-20 min. gaarkoken.
  2. Pel de knoflook en pers met een knoflookpers. Verwarm de andijvie en de rookworst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron.
  3. Giet de aardappels af en stamp fijn  met boter. Voeg de andijvie en naar smaak zout, peper, Provençaalse kruiden, knoflook en 2 el mosterd toe aan de aardappels.
  4. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst over 4 borden en extra mosterd naar smaak erbij scheppen.




Kijk ook eens bij: