Recepten enzo

Home » Recepten » Hutspot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hutspot


In het kader van hoe-maak-je-dat-ook-alweer het recept voor lekker Hollandse hutspot. Uien, peen en aardappelen, klaar! Recepten en zo: Hutspot

Algemeen


Ingredienten

  •   1,5 kg aardappelen ,  
  •   1 kg winterwortel ,  
  •   500 gram ui(en) ,  
  •   klontje boter ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken van gelijke grootte.
  2. Schil en snijd de wortels in stukken.
  3. Pel en snijd de uien in in ringen.
  4. Vul een grote pan met 0,5 liter water, theelepel zout en de aardappels. Leg daarboven de uien en wortels.
  5. Breng alles aan de kook op hoog vuur, zet dan het vuur laag zodat het net aan blijft koken. Kook alles gaar met de deksel op de pan in ongeveer 25 minuten.
  6. Giet het vocht af in een kommetje.
  7. Stamp de hutspot met een pureestamper fijn en voeg een klontje boter toe. Voeg voorzichtig wat van het kookvocht toe zodat de hutspot lekker smeuiig is. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveer met bijvoorbeeld een gehaktbal of runderlapjes.





Kijk ook eens bij: