Recepten enzo

Home » Recepten » Kipfilet met ketjap-aardappels

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kipfilet met ketjap-aardappels


Aardappelgerecht, maar dan een lekkere variant met ketjap. Recepten en zo: Kipfilet met ketjap-aardappels

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg aardappelen ,  
  •   1,5 ui(en) ,  
  •   3 teentjes knoflook ,  
  •   halve rode peper ,  
  •   1 dl ketjap manis ,  
  •   2 dl kippenbouillon ,  
  •   500 gram kipfilet ,  
  •   100 gram ontbijtspek ,  
  •   200 gram doperwten ,  

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Meng ze met een gesnipperde ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook, gehakte peper, ketjap en bouillon en breng het geheel aan de kook.
  2. Laat het met een deksel op de pan op laag vuur 20 minuten garen.
  3. Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het aan beide zijden.
  4. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie. Fruit de overige gesnipperde ui met de overige fijngehakte knoflook. Voeg het in stukjes gesneden spek en de doperwtjes toe. Bak het geheel nog 2 minuten.
  5. Verdeel de ketjap-aardappels over de borden. Leg er een in plakken gesneden kipfiletje op en verdeel de erwtjes erover.




Kijk ook eens bij: