Recepten enzo

Home » Recepten » Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie


Lekkere variatie met gewonen ingredienten, aardappels, schnitzel en spinazie, maar dan anders. Recepten en zo: Schnitzelrolletjes met knoflookspinazie

Algemeen


Ingredienten

  •   1 kg aardappelen , geschild en in blokjes 
  •   2 zoete ui(en) , in partjes 
  •   6 eetlepels olie ,  
  •   1 theelepel grof zeezout ,  
  •   4 varkensschnitzel ,  
  •   4 plakjes rauwe ham ,  
  •   600 gram spinazie , bladspinazie uit de diepvries, ontdooid 
  •   2 teentjes fijngesneden knoflook ,  

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Schep de aardappelblokjes  en uipartjes op de bakplaat of inde braadslede om met 3 eetlepels olie en bestrooi ze met zeezout.
  2. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het geheel gaar in 25-30 minuten bruin en gaar. Schep af en toe om.
  3. Wrijf de varkensschnitzels in met zout en peper. Leg op elke schnitzel een plakje ham en 4 theelepels spinazie.. Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.
  4. Verhit het reststand van de olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzelrolletjes in 15 minuten goudbruin en gaar.
    Neem het vlees uit de pan houd warm.
  5. Schep de rest van de spinazie met de knoflook door het bakvet en warm die al omscheppend in 2 minuten op hoog vuur  goed door.
  6. Serveer de rolletjes met de knoflookspinazie en de aardappeltjes met ui



Tips

  • Je kan ook gewone ui gebruiken