Recepten enzo

Home » Recepten » Spruitjesstamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Spruitjesstamppot


Oerhollandse stamppot met spruiten, appel en rookworst. Eenvoudig en lekker! Recepten en zo: Spruitjesstamppot

Algemeen

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Van: Allerhadne
  • kCal: 575
  • Aantal personen: 4 personen
  • Gevonden in:
    Hollands , Koken , Stamppot , Vlees

Ingredienten

  •   1 kilo aardappelen ,  
  •   700 gram spruiten , 2 zakken panklaar, of zelf schoonmaken 
  •   1 rookworst , à 250 gram 
  •   3 kleine, zoete appels ,  
  •   2 theelepels kerrie ,  
  •   1 dl melk ,  
  •   50 gram roomboter , ongezouten 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd in kwarten en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.
  2. Kook de spruitjes in ruim water met snuf zout in 7 min. beetgaar en giet ze af.
  3. Verwam de rookworst 2 min. in magnetron op 600 watt en snijd de worst  in plakken.
  4. Stamp de aardappelen met kerriepoeder, melk en boter. Breng op smaakmet zout en peper. Stamp de spruiten door puree, zodat ze breken maar niet helemaal stuk gaan.
  5. Snijd de appel in blokjes en schep samen met de worst door de stamppot.