Recepten enzo

Home » Recepten » Aardappel maaltijdsalade met kaas

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Aardappel maaltijdsalade met kaas


Lekkere, frisse maaltijdsalade met oude kaas en bleekselderij. Lekker op een warme zomeravond en snel klaar. Recepten en zo: Aardappel maaltijdsalade met kaas

Algemeen


Ingredienten

  •   400 gram voorgekookte aardappelen , krieltjes, of blokjes aardappel 
  •   3 stengels bleekselderij ,  
  •   4 bosui , in ringetjes gesneden 
  •   2 eetlepels fijne zilveruitjes ,  
  •   150-200 gran oude kaas , in kleine blokjes 
  •   2 eetlepels kwark ,  
  •   1 eetlepel mosterd ,  
  •   2 eetlepels mayonaise ,  
  •   zout , naar smaak 
  •   versgemalen peper , naar smaak 

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet ze af, laat goed afkoelen en snijd ze dan doormidden.

  2. Snijd de bleekselderij in de lengte een keer door en snijd de repen in kleine blokjes.

  3. Vermeng de krieltjes met de bleekselderij, bosui, zilveruitjes en kaas.

  4. Klop een sausje van de kwark, mosterd en mayonaise en breng goed op smaak met zout en peper.

  5. Schep dit door de aardappelsalade en laat de smaken nog even intrekken.





Kijk ook eens bij: