Recepten enzo

Home » Recepten » Hutsport met pittige hachee

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Hutsport met pittige hachee


Lekkere, pittige variant van twee oer-hollandse recepten, hutpsot en hachee. Recepten en zo: Hutsport met pittige hachee

Algemeen


Ingredienten

  •   2 gesnipperde spaanse peper , zonder zaadjes 
  •   800 gram runderlappen , in blokken van 4 cm 
  •   2 zoete ui(en) , gesnppierd 
  •   3 teentjes fijngehakte knoflook ,  
  •   2 laurierblaadje(s) ,  
  •   stukje citroenschil , zonder wit 
  •   3 eetlepels gembersiroop ,  
  •   400 ml kokosmelk ,  
  •   1 tablet verkruimelde rundvleesbouillon ,  
  •   250 ml warm water ,  
  •   1,25 kg aardappelen , geschil en in stukken 
  •   500 gram winterwortel ,  
  •   350 gram groene kool , in smalle repen gesneden 
  •   1 zakje javaanse kroepoek ,  
  •   2 eetlepels groen van selderij ,  

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de hachee in een braadpan en breng het geheel al roerend aan de kook.
  2. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het vlees in 2-3 uur gaar stoven. Roer regelmatig: het mag niet aanbakken en moet zachtjes blijven pruttelen.
  3. Voeg eventueel een beetje extra water toe als de saus te dik wordt.
  4. Dit gerecht kunt u van tevoren bereiden.
  5. Zet de aardappelen op en kook ze 10 minuten. Voeg dan wortels en kool toe en kook ze samen gaar in circa 15 minuten.
  6. Giet het kookwater af. Stamp aardappelen en groenten grof door elkaar (het mag niet smeuïg worden).
  7. Breng de pittige hachee opnieuw al roerend aan de kook. Schep het rundvlees met de uitjes met een schuimspaan uit de braadpan en laat daarbij de kokossaus uitlekken.
  8. Schep het vlees door de hutspot.
  9. Verdeel de hutspot over de borden, maak een mooi 'bergje'.
  10. Strooi op elk bord een handje kroepoek en wat selderijgroen. Geef de kokossaus en de rest van de kroepoek er apart bij.



Tips

  • Lekker met een bruin biertje of een bokbier