Recepten enzo

Home » Recepten » Indiase bloemkool met gehakt en appel

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Indiase bloemkool met gehakt en appel


Bijzondere, beetje exotische bloemkool variant. Gewoon eens proberen, heerlijk pittig en zoet. Recepten en zo: Indiase bloemkool met gehakt en appel

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram aardappelen ,  
  •   zout ,  
  •   3 eetlepels olie ,  
  •   1 theelepel kurkuma ,  
  •   2 theelepels komijnzaad ,  
  •   1 theelepel koriander ,  
  •   400 gram rundergehakt ,  
  •   2 eetlepels milde currypasta , pas op! voorzichtig toevoegen 
  •   125 ml kookroom ,  
  •   1 jonagold ,  
  •   1 bloemkool ,  

Bereiding

  • Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in ca. 15 min. net gaar.
  • Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit olie in een wok en roerbak de bloemkool met de kurkuma, het komijnzaad en de koriander. Voeg 100 ml heet water toe en laat de bloemkool al omscheppend in ca. 15 min. net gaar worden.
  • Bak tegelijkertijd het gehakt met de currypasta in ca. 8 min. rul.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.
  • Schep de aardappel door de bloemkool, voeg de kookroom toe, kook het geheel nog even door.
  • Schep de appel door het gehakt en serveer met de bloemkoolschotel.



Tips

  • Voeg wat gehakte cashewnoten toe aan de appels