Recepten enzo

Home » Recepten » Kipfilet en roergebakken spitskool

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Kipfilet en roergebakken spitskool


Lekker en snel roerbakgerecht met spitskool, kip en rijst. Recepten en zo: Kipfilet en roergebakken spitskool

Algemeen


Ingredienten

  •   300 gram basmatirijst ,  
  •   1 spitskool ,  
  •   4 eetlepels olijfolie ,  
  •   1 theelepel djinten , gemalen komijn 
  •   4 kipfilet ,  
  •   1 potje appel-abrikozencompote , à 360 gram 

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Verwijder de buitenste bladeren van spitskool en snijdt de kool met groot mes in de lengte in 4 stukken. Snijd de kwarten spitskool in brede repen.
  3. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak de spitskool op matig vuur ongeveer 10 min.. Breng op smaak met zout, peper en komijn.
  4. Bestrooi intussen de kipfilet met zout en peper. Verhit in een koekenpan rest van olie en bak de kipfilets in ca. 5-7 min. per kant goudbruin en gaar.
  5. Verdeel de rijst en de spitskool over vier borden. Neem de kipfilet uit de pan, snijd schuin in plakken en leg op borden. Schep de compote ernaast.