Recepten enzo

Home » Recepten » Knoflookrijst

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Knoflookrijst


Lekker smakelijk bijgerecht bij veel chinese recepten, knoflookrijst. Snel en eenvoudig te maken. Recepten en zo: Knoflookrijst

Algemeen

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Van: Chinese chef
  • kCal:
  • Aantal personen: 2 personen
  • Gevonden in:
    Bijgerecht , Chinees , Koken

Ingredienten

  •   200 gram rijst ,  
  •   3 tenen knoflook ,  
  •   1 plakje verse gember ,  
  •   pale medium dry sherry ,  
  •   olie ,  
  •   halve liter kippenbouillon ,  

Bereiding

  1. Was de rijst. Hak de knoflook en gember fijn. Verwarm op een middelhoog vuur 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook en de gember tot het geurt. Doe de rijst en 2 theelpels sherry erbij en bak al roerend 1 minuut.
  2. Giet de bouillon erbij, Breng aan de kook, roer de rijst nog een keer om en zet het vuur laag.
  3. Laat de rijst met de deksel op de pan in ca 20 minuten gaar.