Recepten enzo

Home » Recepten » Paddenstoelensoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Paddenstoelensoep


Heerlijke paddenstoelen soep met walnoten gehaktballetjes. een heerlijke, krachtige soep, ideaal voor de herfst. Recepten en zo: Paddenstoelensoep

Algemeen


Ingredienten

  •   2 eetlepels olijfolie ,  
  •   klein ui(en) , fijngehakt 
  •   1 eetlepel gedroogde majoraan ,  
  •   1 laurierblaadje(s) ,  
  •   250 gram gemengde paddestoelen , schoongemaakt, in stukjes 
  •   100 gram knolselderij , geschild, in blokjes 
  •   200 gram kalfsgehakt ,  
  •   50 gram walnoten , licht geroosterd en gehakt 
  •   snufje nootmuskaat ,  

Bereiding

  1. Verwarm op lage stand de olie in een soeppan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten glazig. 
  2. Voeg de kruiden, paddenstoelen en knolselderij toe en roerbak nog een paar minuten. 
  3. Giet de wildfond erbij en leng aan met een halve liter kokend water. Laat de soep op middelhoge stand circa 10 minuten zachtjes koken. 
  4. Kneed ondertussen voor de balletjes het gehakt met de walnoten, zout, peper en nootmuskaat goed door en vorm er kleine balletjes van. 
  5. Laat de balletjes in de bouillon in circa 2 minuten garen. 
  6. Bestrooi de soep met bieslook en versgemalen peper.



Tips

  • Je kunt ook runderbouillon gebruiken in plaats van wildfond

Kijk ook eens bij: