Recepten enzo

Home » Recepten » Paksoistamppot

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Paksoistamppot


Lekkere hollandse stamppot met een oosters accent met paksoi, sesam, kokosmelk en ketjap als verrassende ingredienten. Recepten en zo: Paksoistamppot

Algemeen


Ingredienten

  •   1,2 kilo aardappelen , beetje kruimig 
  •   1 eetlepel sesamzaad ,  
  •   4 eetlepels zonnebloemolie ,  
  •   300 gram kipfilet , in reepjes 
  •   4 eetlepels ketjap manis ,  
  •   1 rode peper , in ringetjes, zonder zaadjes 
  •   1 struik paksoi , in reepjes 
  •   200 ml kokosmelk ,  

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 5 min. gaar. Voeg de ketjap toe en bak nog 1 min.
  3. Verhit 2 el olie in een wok en bak de rode peper 1 min. Voeg de paksoi toe en roerbak 4 min. Verwarm de kokosmelk in een steelpan.
  4. Stamp de aardappelen en kokosmelk tot puree. Schep de paksoi erdoor. Serveer met de kip erop, bestrooi met het sesamzaad.




Kijk ook eens bij: