Recepten enzo

Home » Recepten » Goulashsoep

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Goulashsoep


Heerlijke, stevige maaltijd soep. Het maken duurt even maar dan smaakt het ook fantastisch. Recepten en zo: Goulashsoep

Algemeen


Ingredienten

  •   300 gram soepvlees ,  
  •   25 gram boter ,  
  •   3 ui(en) , in halve ringen 
  •   2 tenen knoflook , fijngesneden 
  •   2 rode paprika , in reepjes 
  •   1 eetlepel paprikapoeder ,  
  •   2 eetlepel bloem ,  
  •   70 gram tomatenpuree ,  
  •   3 tabletten rundvleesbouillon ,  
  •   2 laurierblaadje(s) ,  
  •   3 grote aardappelen , vastkokend, geschild 

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin.
  2. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe het paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee. Voeg 1 1/2 liter water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Laat afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur.
  4. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.
  5. Lekker met peterselie en zure room.



Tips

  • U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm in 10 min. op laag vuur.