Recepten enzo

Home » Recepten » Jamie's Chili con Carne

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Jamie's Chili con Carne


Een lekker, eenvoudig recept voor een heerlijke chili, van Jamie Oliver. Natuurlijk zonder zakjes of andere direct-klaar hulpmiddelen en daarom extra smakelijk. Recepten en zo: Jamie's Chili con Carne

Algemeen


Ingredienten

  •   500 gram rundergehakt ,  
  •   200 gram zongedroogde tomaten , in olie 
  •   1 blik kidneybonen , uitgelekt 
  •   1 blik bruine bonen , uitgelekt 
  •   2 blikken gepelde tomaten ,  
  •   2 ui(en) ,  
  •   1 teente knoflook ,  
  •   olijfolie ,  
  •   2 theelepels chilipoeder , gebruik minder als de kinderen mee eten 
  •   1 rode spaanse peper , ontdaan van zaadjes en zaalijsten, in stukjes gesneden 
  •   1 theelepel djinten ,  
  •   zout ,  
  •   peper ,  
  •   half kaneelstokje ,  

Bereiding

  1. Hak de uien en de knoflook (eventueel in een mixer) fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn. Voeg de rode peper, chilipoeder, djinten en zout en peper toe.
  2. Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
  3. Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.
    Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe.
  4. Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
  5. Voeg de uitgelekte bonen erbij en laat alles even doorwarmen.



Tips

  • Laat het een dag staan, dan mengen de smaken veel beter
  • doe er wat mais door