Recepten enzo

Home » Recepten » Regenboog rundvlees

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Regenboog rundvlees


Lekker chinees gerecht, het vlees blijft heerlijk mals. Serveren met rijst. Combineer ook eens met andere grechten. Recepten en zo: Regenboog rundvlees

Algemeen


Ingredienten

  •   250 gram rosbief , aan één stuk 
  •   halve teen knoflook ,  
  •   plakje verse gember ,  
  •   halve ui(en) ,  
  •   halve winterwortel ,  
  •   halve rode paprika ,  
  •   1 dl pale medium dry sherry ,  
  •   sojasaus ,  
  •   3 eetlepels oestersaus ,  
  •   halve dl kippenbouillon ,  
  •   3 dl olie ,  
  •   suiker ,  
  •   maizena , voor bindpapje: 1 eetlepel maizena + 2 eetlepels water 

Benodigdheden


Kijk voor alle benodigheden in onze shop

Bereiding

  1. Snijd het vlees tegen de draad in dunne plakjes en vervolgens in reepjes.
  2. Hak de gember en de knoflook fijn.
  3. Maak een marinade van 2 theelpels maizena, 1 theelepel sojasaus, gember, knoflook en een eetlepel water. Laat het vlees hierin 30 minuten staan.
  4. Meng voor het sausje 1 dl sherry, 1 eetlepel sojasaus, 3 eetlepels oestersaus, halve dl bouillon en een halve eetlepel suiker.
  5. Snijd de ui, wortel en paprika in dunne reepjes.
  6. Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Schroei het vlees al roerend dicht en haal het er uit met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Giet de olie uit de pan en bewaar het voor later gebruik.
  8. Verhit op hoog vuur 1 eetlepel olie in de wok en roerbak de ui en wortel 1 minuut, voeg de parika toe en roerbak nog een minuut. Voeg tot slot het vlees em het sausje toe en roer tot de saus kookt.
  9. Bind indien nodig met het bindpapje tot de saus licht gebonden is.




Kijk ook eens bij: