Recepten enzo

Home » Recepten » Vietnamese kip in slablad

Nieuw recept

Minitosties met tomatentapanade

Lekker klein tostitje van de gourmet, met een mediterraan tintje.

Recept

Tortilla met shoarma

Leuke gourmet variant op het broodje shoarma, shoarma in een puntzakje van tortilla. Natuurlijk heerlijk met knoflooksaus.

Recept

Struisvogelbiefstuk met mangochutney

Een keer iets anders op de gourmet? Probeer eens struisvogelbiefstuk met een lekkere chutney.

Recept

Vietnamese kip in slablad


Lekker aziastisch roerbakgerecht dat je met je handen kan eten! Dit is ook weer een slank gerecht en snel te maken. Dus ideaal.  Recepten en zo: Vietnamese kip in slablad

Algemeen


Ingredienten

  •   250 gram kipfilet ,  
  •   5-6 eetlepels japanse sojasaus ,  
  •   1,5 eetlepel vissaus ,  
  •   25 gram verse gember ,  
  •   1 rode peper ,  
  •   6 bosui ,  
  •   1 krop ijsbergsla ,  
  •   1 eetlepel sesamolie ,  
  •   0,5 theelepel vijfkruidenpoeder ,  
  •   1 eetlepel honing ,  
  •   takjes koriander , optioneel 

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes, doe ze in een kommetje en doe daar 1-2 lepels soja door en de vissaus. Laat dit afgedekt in de koelkast ongeveer een half uur marineren.
  • Snipper de knoflook, schil de gemberwortel en hak fijn.
  • Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  • Snijd 5 bosuitjes in reepjes van een paar centimeter, hak de rest fijn.
  • Neem 6 mooie, grote bladeren van de ijsbergsla, was deze en laat uitlekken.
  • Maak een sausje van de rest van de soja, de gehakte bosui en sesamolie.
  • Roerbak de knoflook, de rode peper en de gember tot het geurt. Voeg de kip toe en roerbak alles in een paar minuten gaar.
  • Voeg de vijkruidenpoeder en de honing toe en verwarmalles nog een minuut.
  • Schep aan tafel wat van de kip in een slablad, ler er reepjes bosui en verse koriander op. Rol het blad op, doop in de saus en eet op. Heerlijk.



Tips

  • Lekker met rijst
  • Je kan ook een kleine vietnamese loepia als bijgerecht serveren